Povedali o knihe "To prejde":

Eva Ava Šranková (spisovateľka)
"Rada by som napísala, že Tamara Tainová si pre svoj román zvolila zaujímavý námet. Spracovala „tabuizovanú“ tému - lásku homosexuálnu - okorenenú humornými situáciami, prepojenú presvedčivými obrazmi a detailne spracovanými charaktermi postáv. Svojím sofistikovaným rozprávačským štýlom rozohráva atraktívny príbeh so zaujímavou, rozuzľujúcou sa, tajomstvom zahalenou zápletkou, ktorá nebola dopovedaná v prvom dieli knihy – Je to inak, mami. Je to jeden výborný atypický román, ktorý nemožno zaradiť k tuctovým príbehom. Rozhodne stojí za prečítanie a zamyslenie sa..."

Jara Hribiková Bertolasi (spisovateľka a prekladateľka)
Už prvé riadky po otvorení knihy omráčia človeka a prinútia ho rozmýšľať. Tainovej čistý, dynamický štýl písania a skvelo vyrozprávaný príbeh sa postarajú o to, aby ste knihu nezavreli, kým nepadne posledná bodka.

Adriana Macháčová (spisovateľka)
Najprv si dovolím zacitovať z tejto výbornej knihy:"Sú miesta, ktorých "vôňa" sa vám napáli do mozgu ako súbor na disk." Dodala by som, že existujú aj knihy, ktorých dej sa vám napáli do mozgu a núti vás stále nad ním premýšľať. Kniha To prejde taká je. Brilantý štýl, strhujúci dej... jednoducho skvelá.

No comments:

Post a Comment